Amsterbankje is vrij van onderhoud

De Amsterbankjes zijn vrij van onderhoud. In de standaard uitvoering van ongelakte eiken planken kan het bankje het hele jaar buiten blijven staan zonder verder onderhoud. De kleur van het hout verandert in de loop van de tijd en wordt zilvergrijs. Je kunt er ook voor kiezen om de planken te verduurzamen met olie of beits om het vergrijzen tegen te gaan en de frisse lichte kleur te behouden; zie hiervoor onze adviezen verduurzamen hout.

De gietijzeren delen zijn verzinkt en hebben een dubbele coating waardoor deze weersbestendig en roestvrij zijn. Je kunt de planken van het Amsterbankje eventueel schoonmaken met water met daarin wat Biotex en/of groene zeep; gebruik alleen een zachte borstel en borstel met de nerf mee.

Gebruiksinstructie

Het gevelbankje is eenvoudig in en uit te klappen. Zo neemt het bankje minder ruimte in als je er geen gebruik van maakt, zodat je bijvoorbeeld je fiets voor de gevel kunt plaatsen en de loopruimte op de stoep vrij blijft. Ook voorkomt het dat ‘vreemdzitters’ gebruik maken van het bankje. Als je het bankje wil inklappen kan je ervoor kiezen om de zitting naar boven op te klappen of om leuning en zitting samen naar beneden te klappen. In bijgaande overzicht zie je de verschillende standen grafisch weergegeven. in-en uitklappen